Beleggingsboeken


 

Partnerprogramma Bol.com

Dividendbelegger.nl is deelnemer aan het Partnerprogramma van Bol.com. Als de link bij een door ons geselecteerd boek wordt aangeklikt dan weet Bol.com dat hun site bezocht wordt via Dividendbelegger.nl. Voor aankopen die vervolgens gedaan worden ontvangen wij een kleine commissie, terwijl voor uzelf de prijs niet verandert. Alvast bedankt voor uw ondersteuning, we stellen het zeer op prijs!

Beleggingsboeken in de Nederlandse taal


Aandelen selecteren als waardebelegger

Aandelen selecteren als waardebelegger, Auteur: Ruerd Heeg 

Een praktisch boek over beleggen in ondergewaardeerde aandelen. Op de beurs zijn aandelen te koop voor veel minder dan ze waard zijn. Toch worden de meeste aandelen verhandeld voor te hoge prijzen. Als belegger is het de kunst om de ondergewaardeerde aandelen te kopen en de overgewaardeerde aandelen te mijden. Veel beleggers gaan de mist in omdat ze de reële waarde van een aandeel niet goed kunnen bepalen. Ook Ruerd Heeg, de schrijver van dit boek, is dit overkomen. Om dieper inzicht in beleggen te krijgen en meer oog voor ondergewaardeerde aandelen, is hij op zoek gegaan naar praktische tips van topbeleggers. Deze zijn bijeengebracht in dit boek. De tips behandelen het zoeken en interpreteren van financiële gegevens van bedrijven. Ook het beoordelen van het bedrijfsmanagement en de te verwachten winstgroei komen uitgebreid aan bod. Maar beleggen is meer dan dat. De psychologie en de beursstatistiek spelen een zeer belangrijke rol. In de eerste hoofdstukken worden wetenschappelijke resultaten uit onderzoek van beleggingspsychologen en beursstatistici besproken. Veel hiervan zien we verderop in het boek terug in de tips van topbeleggers. Dit alles, samen met de vele praktijkvoorbeelden en beursverhalen, de uitgebreide inhoudsopgave en de trefwoordenindex, maken dit boek tot een helder en praktisch naslagwerk. Veel leesplezier en beleggingssucces! De auteur is natuurkundige en gepromoveerd wiskundig ingenieur. Hij belegt sinds vijftien jaar. 

Voor "Beleggen in bull- en bearmarkten" ging Ruerd Heeg op zoek naar de allerbeste beleggingen op de beurs. Het resultaat is een onderhoudend boek vol met interessante informatie. Een gespreide portefeuille met deze beleggingen zal op den duur een zeer hoog rendement opleveren.
Je rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken. In deze compleet nieuwe editie van 'Beleggen voor Dummies' vind je up-to-date informatie om je hierbij te helpen. Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien. Met de waardevolle strategieën en tips om de juiste keuzes te maken, heb je alles wat je nodig hebt voor succes op de beurs!
Hans Oudshoorn is hoofddocent aan de Alex Academy, het opleidingsinstituut van de online effectenbank. Hij levert geregeld bijdragen over beleggen aan verschillende media. Peter Siks is beleggerstrainer bij Binck. In die functie weet hij als geen ander wat de valkuilen voor (beginnende) beleggers zijn. 

De klassieker 'De intelligente belegger' uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen - hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. 'De intelligente belegger' is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

Warren Buffett geldt zonder enige twijfel als 's werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met $ 100,-- wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. Een opmerkelijk gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld... In heldere taal worden uit de verschillende beleggingsstrategieën de beste elementen voor het voetlicht gebracht. dat maakt dit toegankelijke boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. En dat ongeacht de mate van belangstelling of deskundigheid.Boekhouden voor iedereen

Boekhouden voor iedereen, Auteur: C. Buitenhuis

Voor een groot aantal mensen is het zinvol om iets van boekhouden te begrijpen. Het is immers bij bedrijven, instellingen en verenigingen verplicht om een financiële administratie te voeren. Dat boekhouden niet zo moeilijk is, laat dit boek duidelijk zien. Het geeft inzicht in de opbouw van een boekhouding, de balans en de winst- en verliesrekening en de berekening van kengetallen. Een leidraad bij het beoordelen van gepubliceerde jaarrekeningen. Dat is het doel van dit boek. Het biedt u de helpende hand bij uw oordeelsvorming over ondernemingen, al dan niet aan de beurs genoteerd. En het geeft inzicht in de valstrikken en valkuilen die u op het terrein van de gepubliceerde jaarrekeningen kunt tegenkomen.

Kengetallen. Ze vormen een essentieel onderdeel in het jaarverslag van een onderneming. Ze stellen de lezer ervan in staat op een snelle manier kennis te nemen van een aantal belangrijke resultaten van het ondernemingsbeleid. Maar dan is het wel belangrijk om deze kengetallen op hun juiste waarde te schatten. Kengetallen: theorie en praktijk is voor u het instrument om kengetallen te begrijpen en te beoordelen.

Het boek biedt naast basisstof ook de helpende hand bij het verkennen van de voetangels en klemmen op het gebied van de jaarverslaggeving in het algemeen en van de kengetallen in het bijzonder. Zo veel mogelijk geïllustreerd met voorbeelden uit de actuele praktijk krijgt u de ingrediënten van een jaarverslag en de diverse kengetallen. Een case waarin de theorie in praktijk wordt gebracht, completeert het geheel. Dé leidraad bij het beoordelen van gepubliceerde jaarrekeningen.

Verwarring der verwarringen

Verwarring der Verwarringen, Auteur: Josseph de la Vega 

Dit zeventiende-eeuwse meesterwerk wordt nog steeds beschouwd als één van de tien beste boeken die ooit werden geschreven over het beurswezen. Josseph de la Vega was een begaafd en productief schrijver, koopman en intellectueel, die er bovendien een levendige correspondentie met diverse vorsten en andere vooraanstaande personen op nahield.In "Confusion de Confusiones" wordt de lezer geconfronteerd met de vele listen, manieren en regels die destijds op de Amsterdamse beurs werden gehanteerd.


Beleggingsboeken in de Engelse taal


The Ultimate Dividend Playbook

The Ultimate Dividend Playbook, Auteur: Peter Josh

An equities strategist reveals how to profit from the compounding effect of dividends, offering practical advice on the long-term investment of capital with dividends as the guide and explaining how to use three key elements--income, information, and independence--to develop a successful investment strategy.
The Theory of Investment Value

The Theory of Investment Value, Auteur: John Burr Williams 

Why the book is interesting today is that it still is important and the most authoritative work on how to value financial assets. 
"Williams combined original theoretical concepts with enlightening and entertaining commentary based on his own experiences in the rough-and-tumble world of investment." 
Williams' discovery was to project an estimate that offers intrinsic value and it is called the 'Dividend Discount Model' which is still used today by professional investors on the institutional side of markets.
The greatest investment advisor of the twentieth century, Benjamin Graham taught and inspired people worldwide. Graham's philosophy of "value investing" -- which shields investors from substantial error and teaches them to develop long-term strategies -- has made The Intelligent Investor the stock market bible ever since its original publication in 1949.
Over the years, market developments have proven the wisdom of Graham's strategies. While preserving the integrity of Graham's original text, this revised edition includes updated commentary by noted financial journalist Jason Zweig, whose perspective incorporates the realities of today's market, draws parallels between Graham's examples and today's financial headlines, and gives readers a more thorough understanding of how to apply Graham's principles.

Vital and indispensable, The Intelligent Investor is the most important book you will ever read on how to reach your financial goals. 
Widely respected and admired, Philip Fisher is among the most influential investors of all time. His investment philosophies, introduced almost forty years ago, are not only studied and applied by today's financiers and investors, but are also regarded by many as gospel. This book is invaluable reading and has been since it was first published in 1958. The updated paperback retains the investment wisdom of the original edition and includes the perspectives of the author's son Ken Fisher, an investment guru in his own right in an expanded preface and introduction"I sought out Phil Fisher after reading his Common Stocks and Uncommon Profits...A thorough understanding of the business, obtained by using Phil's techniques...enables one to make intelligent investment commitments."
"Simply the most important new stock book of the 1990s, to date. Buy it and read it." -Kenneth L. Fisher Forbes The runaway bestseller-updated with new material included for the first time! "The Warren Buffett Way outlines his career and presents examples of how his investment techniques and methods evolved and the important individuals in that process. It also details the key investment decisions that produced his unmatched record of performance." -from the Foreword by Peter S. Lynch Bestselling author, One Up on Wall Street and Beating the Street "...an extraordinarily useful account of the methods of an investor held by many to be the world's greatest." -The Wall Street Journal "Robert Hagstrom presents an in-depth examination of Warren Buffett's strategies, and the 'how and why' behind his selection of each of the major securities that have contributed to his remarkable record of success. His 'homespun' wisdom and philosophy are also part of this comprehensive, interesting, and readable book." -John C. Bogle Chairman, The Vanguard Group "It's first rate. Buffett gets a lot of attention for what he preaches, but nobody has described what he practices better than Hagstrom.;Here is the lowdown on every major stock he ever bought and why he bought it. Fascinating. You could even try this at home."
A $10,000 investment in Warren Buffett's original 1956 portfolio would today be worth a staggering $250 million ... after taxes! What are his investing secrets?How to Pick Stocks Like Warren Buffett contains the answers and shows, step-by-profitable-step, how any investor can follow Buffett's path to consistently find bargains in all markets: up, down, or sideways.How to Pick Stocks Like Warren Buffett sticks to the basics: how Buffett continually finds bargain stocks passed over by others. Written by an actual financial analyst who uses Buffett's strategies professionally, this tactical how-to book includes: 
  • Comprehensive financial tools and information
  • Strategy-packed "Buffett in action" boxes
  • Buffett's own stock portfolio­­continually updated on the author's website!